+381 63 1316343 // +381 37 3875598

Sadnice Jabuke – Sorte jabuka

Vocne sadnice jabuke – Rasadnik Antic Plus

Vocni rasadnik Antic Plus u svom asortimanu ima raznovrsne sertifikovane vocne sadnice jabuke. Jabuka kao biljka zahteva vlažnija zemljista i ne podnosi previse sušu. Najbolja mesta za sadnju jabuke su plodna, umereno vlažna i duboka zemljišta. Jabuka se kod nas se dosta koristi u ishrani, bilo da se radi o svezem ili preradjenom vocu uvek se nadje mesta za sok ili parce sveže jabuke posle obroka. Sadnica trazi sunčana i promajna mesta, bez hladnih vetrova narocito za kada krene sa cvetanjem i daje veoma dobar prinos u zavisnosti od sorte i kvaliteta.

U nasem rasadniku mozete naci sertifikovane kvalitetne sadnice voca po povoljnim cenama. Sorte koje trenutno proizvodimo i prodajemo u rasadniku su sadnice japanske jabuke i jabuke pogledajte ispod:


Vocne sadnice Jabuke – Sorte

Vocne sadnice – Japanske jabuke

Zajednicke odlike sadnica Japanske jabuke (Kaki) su sporiji rast i prilikom jesenje berbe posle opadanja lisca, plodovi mogu ostati jos neko vreme kako bi se dobilo na ukusu i aromi. Plodovi su razlicitih boja u zavisnosti od sorte do sorte jabuke. Mogu biti zute, crvene ili narandzaste boje. Listovi su kozasti i jaki sa nijansama zelene boje.No comments.